Sočne krmenadle s mlevenim đumbirom, pripremljene na roštilju

 
 ≫ 
  • 0

Kad zauzmete svoje mesto kraj roštilja - oduševite prijatleje ovim sjajnim jelom!

Sastojci:

- 6 tanjih svinjskih krmenadli

- 1 mala kašika soli

- 1 mala kašika začina

- 1/2 male kašike sveže mlevenog bibera

- 1 mala kašika mlevenog kima

- 1/2 male kašike muskatnog oraščića

- 1/2 male kašike mlevenog đumbira

- 4-5 čenova belog luka

- 10 kašika maslinovog ulja

Za prilog:

- 2 paradajza

- 4-6 većih krompira

- so

- biber

- začin

- 1 mala kašika belog luka u prahu

- 1/2 male kašike crvene paprike

- 10 kašika ulja

Priprema:

Staviti krmenadle u posudu i pomešati sa svim navedenim začinima i maslinovim uljem, pa ostavite da odstoji najbolje preko cele noći, a ako ne onda bar sat-dva. Pržite na rostilju oko 20 minuta, po 10 minuta sa svake strane ili dok ne omekšaju i lepo ne porumene. Za prilog, paradajz oljuštiti i  prerezati uzduž na 4-5 kriški. Staviti ih u cedaljku i pomešati sa solju, biberom, začinom, belim lukom u prahu i uljem, pa ostaviti oko pola sata da odstoje.

Kada odstoje pržiti ih na roštilju oko 10-tak minuta. Krompire oljuštiti, prerezati na pola i pomešati sa začinom, solju, biberom, belim lukom u prahu, crvenom paprikom i uljem. Zagrejati veći  teflonski tiganj sa malo ulja, poređati krompire (ravna strana prema dole) i pržiti pokrivene po 10 minuta sa svake strane na laganoj vatri. Može da se posluži sa ili bez priloga uz neku dekoraciju.

(Telegraf.rs)

Video: Kamaline pristalice cekaju u redovima da udju u kampus. Za to su dobili posebne dozvole

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA