Nezaboravni odrezak junetine u pivskoj marinadi
Ne postoji ništa što se lakše spremi od mesa na roštilju - a takođe ni ništa ukusnije!
Sastojci:
- 4 junećih odrezaka
- 0,3 l piva
- 1 kašika začina
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1/2 kašičice aleve paprike
- 1/2 kašičica bibera
- so
Priprema:
Poređajte junetinu u posudu sa poklopcem, pospite pivom, poklopite i ostavite da tako stoji bar nekoliko sati. Izvadite iz piva i začinite sa mešavinom navedenih začina. Pecite na zegrejanom roštilju po 5 minuta sa obe strane, dok ne dobijete lepe otiske roštilja. Meso treba da bude roze boje u sredini. Poslužite sa salatom.
(Telegraf.rs)
Video: Turkulov: Tri osobe sa teškim povredama dovezene u KBC Vojvodina, dve na operaciji
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.