Sočna rolovana svinjetina sa šunkom i sirom

 ≫ 
  • 1

Sastojci:

- 1.5 kg svinjskog buta

- 100 g šunke

- 100 g sira (gauda, edamer)

- 2 kašike senfa

- malo rendanog parmezana

- so, biber

- ulje

Još:

- aluminijumska folija

Priprema:

Meso raseći tako da se istanji i bude ogodno za rolovanje - posoliti i pobiberiti. Premazati unutrašnju stranu senfom. Iseći sir i šunku na listove. Preko senfom premazane polutke staviti parmezan, a onda poređati listove šunke, pa preko toga listove sira. Urolati to polako pazeći da listovi sira i šunke ne ispadnu, a onda uvezati meso u rolat da se ne bi raspalo tokom pečenja.

Urolano i uvezano meso još malo posoliti, pa pouljiti i umotati u aluminijumsku foliju. Peći na temperaturi od oko 180°C. Pred kraj pečenja skinuti foliju i ostaviti da se malo zapeče i spolja. Ostaviti meso da se dobro ohladi, a zatim ga iseći. Služiti hladno uz neku salatu.

(Telegraf.rs)

Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA