Sočna rolovana svinjetina sa šunkom i sirom
Sastojci:
- 1.5 kg svinjskog buta
- 100 g šunke
- 100 g sira (gauda, edamer)
- 2 kašike senfa
- malo rendanog parmezana
- so, biber
- ulje
Još:
- aluminijumska folija
Priprema:
Meso raseći tako da se istanji i bude ogodno za rolovanje - posoliti i pobiberiti. Premazati unutrašnju stranu senfom. Iseći sir i šunku na listove. Preko senfom premazane polutke staviti parmezan, a onda poređati listove šunke, pa preko toga listove sira. Urolati to polako pazeći da listovi sira i šunke ne ispadnu, a onda uvezati meso u rolat da se ne bi raspalo tokom pečenja.
Urolano i uvezano meso još malo posoliti, pa pouljiti i umotati u aluminijumsku foliju. Peći na temperaturi od oko 180°C. Pred kraj pečenja skinuti foliju i ostaviti da se malo zapeče i spolja. Ostaviti meso da se dobro ohladi, a zatim ga iseći. Služiti hladno uz neku salatu.
(Telegraf.rs)
Video: Koncertom u Kolarcu Mina Lazarević obeležila 30 godina karijere
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Aca
Koliko minuta treba da se pece? Niste napisali?
Podelite komentar