Sočna rolovana svinjetina sa šunkom i sirom
Sastojci:
- 1.5 kg svinjskog buta
- 100 g šunke
- 100 g sira (gauda, edamer)
- 2 kašike senfa
- malo rendanog parmezana
- so, biber
- ulje
Još:
- aluminijumska folija
Priprema:
Meso raseći tako da se istanji i bude ogodno za rolovanje - posoliti i pobiberiti. Premazati unutrašnju stranu senfom. Iseći sir i šunku na listove. Preko senfom premazane polutke staviti parmezan, a onda poređati listove šunke, pa preko toga listove sira. Urolati to polako pazeći da listovi sira i šunke ne ispadnu, a onda uvezati meso u rolat da se ne bi raspalo tokom pečenja.
Urolano i uvezano meso još malo posoliti, pa pouljiti i umotati u aluminijumsku foliju. Peći na temperaturi od oko 180°C. Pred kraj pečenja skinuti foliju i ostaviti da se malo zapeče i spolja. Ostaviti meso da se dobro ohladi, a zatim ga iseći. Služiti hladno uz neku salatu.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Aca
Koliko minuta treba da se pece? Niste napisali?
Podelite komentar