Špagete s pečurkama, gamborima i belim vinom
Sastojci:
- 300 g svežih šampinjona
- pakovanje smrznutih gambora
- 200 ml belog vina
- kašika prezli
- crni luk
- 2 čena belog luka
- špagete
- majčina dušica
- bosiljak
- crni biber
- origano
- so
Priprema:
Očistiti pečurke i luk, oprati, sitno iseckati, pa upržiti zajedno na malo ulja. Kad bude gotovo, upržiti i odmzrnute gambore - pa sipati vino i krčkati na laganoj vatri, dok masa ne postane gušća.
Pri kraju ubaciti malo crnog bibera, origana, malo sušenog bosiljka, majčine dušice i posoliti. Dok se to priprema, skuvati špagete. Po završetku u sos dodati kašiku prezli da se dodatno zgusne - i servirati na tanjirima sa spagetama.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Православац
Ово мора да се проба 😊
Podelite komentar
Bana
Perfektne
Podelite komentar