Špagete s pečurkama, gamborima i belim vinom

  • 2

Sastojci:

- 300 g svežih šampinjona

- pakovanje smrznutih gambora

- 200 ml belog vina

- kašika prezli

- crni luk

- 2 čena belog luka

- špagete

- majčina dušica

- bosiljak

- crni biber

- origano

- so

Priprema:

Očistiti pečurke i luk, oprati, sitno iseckati, pa upržiti zajedno na malo ulja. Kad bude gotovo, upržiti i odmzrnute gambore - pa sipati vino i krčkati na laganoj vatri, dok masa ne postane gušća.

Pri kraju ubaciti malo crnog bibera, origana, malo sušenog bosiljka, majčine dušice i posoliti. Dok se to priprema, skuvati špagete. Po završetku u sos dodati kašiku prezli da se dodatno zgusne - i servirati na tanjirima sa spagetama.

(Telegraf.rs)

Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA