Jednostavna italijanska pica sa paradajzom i dve vrste sira
Sem pažljivo odabranog fila, kod pice je jako važno da se spremi dobro domaće testo...
Sastojci za 2 osobe:
Testo:
- 1.5 šolja brašna
- 2 kašičice soli
- 1.5 kašičica suvog kvasca
- 1 kašičica maslinovog ulja
- voda
Fil:
- 1 crveni paradajz
- 1 narandžasti paradajz
- 6 kašika pica sosa ili pica kečapa
- 1 kašika peršuna ili bosiljka, sitno seckano
- nekoliko šampinjona
- 150 g mocarele, isečene na krugove
- 50 g parmezana, sitno izrendanog
Priprema:
Testo:
Rastopiti kvasac u malo vode. Pomešati sve sastojke i umesiti glatko testo. Ostaviti sat vremena da nadođe. Testo oklagijom razvući da bude okruglog oblika, veličine tepsije za picu.
Fil:
Paradajz i 150 g mocarele iseći na krugove. Šampinjone iseći na listiće, a 50 g parmezana sitno izrendati. Na testo staviti 6 kašika pica sosa. Po rubu testa ređati krug crvenog paradajza, krug mocarele, krug narandžastog paradajza. Ponavljati postupak dok se ne napravi pun krug. U sredinu posuti rendani parmezan i poređati šampinjone. Na kraju posuti peršunom ili bosiljkom. Rub testa premazati maslinovim uljem. Peći na 230°C, oko 20 minuta.
(Telegraf.rs)
Video: Jake policijske snage obezbeđuju Univerzitet Hauard
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.