Nestvarno ukusna, dinstana teletina na engleski način
Sastojci za 4 osobe:
- 1 dl ulja
- 1 kg teletine
- 2 crna luka
- 3 čena belog luka
- 300 g svežih pečurki
- 250 g dimljene slanine
- 500 g zamrznute boranije
- 250 g zamrznutog graška
- 200 g na kocke seckanog krompira
- 150 g zamrznutog kukuruza u zrnu
- 2 dl crvenog vina
- 3 dl bistre pileće supe
- 1 dl paradajz pirea iz konzerve
- mlevenog bibera i soli po želji
Priprema:
U šerpi sa poklopcem, izdinstati na veće kocke iseckanu slaninu, nekoliko minuta, pa dodati na kocke isečenu teletinu i sve dinstati još 5 minuta uz povremeno mešanje. Isključiti i skloniti sa strane. U dubljem tiganju izdinstati na ulju sitno seckani crni i beli luk par minuta, zatim dodati predhodno oprane i iseckane pečurke i sve zajedno dinstati još 5 minuta. Ovo presuti u šerpu sa slaninom i teletinom, dobro izmešati i dodati krompir oljušten i iseckan na kocke, grašak, boraniju i kukuruz, zaliti supom, dodati so i biber, poklopiti i staviti u rernu na 180°C.
Posle dvadesetak minuta izvaditi iz rerne i dodati vino i vratiti nazad još pola sata, pa dodati paradajz pire i lagano promešati i vratiti 15 minuta da se sos zgusne, a teletina omekša. Količinu, vrstu mesa i povrća možete menjati po vašem ukusu. Ovo je idealno uz pastu, krompir pire i pirinač kao prilog.
(Teletina.rs)
Video: Dodik: Sipa prekršila zakon, nema pravo da postupa na teritoriji Republike Srpske
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Inkvizitor
Ovo je pripremljen obrok na starinski način a umesto teletine koristi se junetina. Ipak žalosno je lišiti života jedno tele.
Podelite komentar