Nestvarno ukusna, dinstana teletina na engleski način

 ≫ 
  • 2

Sastojci za 4 osobe:

- 1 dl ulja

- 1 kg teletine

- 2 crna luka

- 3 čena belog luka

- 300 g svežih pečurki

- 250 g dimljene slanine

- 500 g zamrznute boranije

- 250 g zamrznutog graška

- 200 g na kocke seckanog krompira

- 150 g zamrznutog kukuruza u zrnu

- 2 dl crvenog vina

- 3 dl bistre pileće supe

- 1 dl paradajz pirea iz konzerve

- mlevenog bibera i soli po želji

Priprema:

U šerpi sa poklopcem, izdinstati na veće kocke iseckanu slaninu, nekoliko minuta, pa dodati na kocke isečenu teletinu i sve dinstati još 5 minuta uz povremeno mešanje. Isključiti i skloniti sa strane. U dubljem  tiganju izdinstati na ulju sitno seckani crni i beli luk par minuta, zatim dodati predhodno oprane i iseckane pečurke i sve zajedno dinstati još 5 minuta. Ovo presuti u šerpu sa slaninom i teletinom, dobro izmešati i dodati  krompir oljušten i iseckan na kocke, grašak, boraniju i kukuruz, zaliti supom, dodati so i biber, poklopiti i staviti u rernu na 180°C.

Posle dvadesetak minuta izvaditi iz rerne i dodati vino i vratiti nazad još pola sata, pa dodati paradajz pire i lagano promešati i vratiti 15 minuta da se sos zgusne, a teletina omekša. Količinu, vrstu mesa i povrća možete menjati po vašem ukusu. Ovo je idealno uz pastu, krompir pire i pirinač kao prilog.

(Teletina.rs)

Video: Ovo je kuća u kojoj je uhapšen Alija Balijagić

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Inkvizitor

    10. avgust 2018 | 10:10

    Ovo je pripremljen obrok na starinski način a umesto teletine koristi se junetina. Ipak žalosno je lišiti života jedno tele.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA