Povrće zapečeno sa sirom i kačakavaljem
Sastojci:
- veća tikvica
- veća šargerepa
- 200 g graška
- 200 g karfiola
- 150 g mladog sira
- 100 g feta sira
- 2 komada jaja
- 50 g rendanog kačkavalja
- 100 ml pavlake za kuvanje
Priprema:
Tikvicu i šargarepu isecite na kockice, usitnite karfiol i stavite lonac da provri voda. Potopite svo povrće na 5 minuta da smekša, a za to vreme zagrejte rernu. Mladi sir, fetu, jaja, rendani kačkavalj i pavlaku za kuvanje izmešajte.
Sipajte povrće u nauljenu posudu za pečenje (vatrostalnu, idealno) i prelijte smesom od sira i jaja. Staviti da se peće 20-30 minuta na 180 stepeni dok porumeni. Služiti toplo ili hladno.
(Telegraf.rs)
Video: Siniša je od druga dobio bubreg: "Jedan je Branko, sada smo braća za ceo život"
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Cica S
Veoma lepo, kvalitetno i brzo jelo...Volim povrce i treba ga koristiti sto vise, u svezem obliku, dok mu je sezona...Prijatno..!!!
Podelite komentar
plavi safir
Primamljivo.
Podelite komentar