Pasta s kremastim sosom od bibera i mesom
Odmah isprobajte – bićete oduševljeni ukusom i lakoćom pripreme!
Sastojci:
- 300 g svinjetine, od karea ili filea
- 1.5 kašičica bibera
- 100 ml belog vina
- 300 ml pavlake za kuvanje
- so i biber
- ulje
- 250 g testenine
- peršun
Priprema:
Meso iseći na trakice, posoliti i premazati sa malo ulja. Kratko neka odstoje, pa ih ispržiti u tiganju. Izvaditi i prekriti pa držati na toplom. Na masnoći od pečenja zapeći biber kratko, pa ga zaliti s vinom i neka proključa. Tada dodati slatku pavlaku.
Kratko prokuvati i začiniti po želji. Zatim ispečeno meso vratiti u sos. Testeninu skuvati, ocediti i poslužiti uz pečene šnicle i sos od bibera, posuto sitno seckanim peršunom.
(Telegraf.rs)
Video: Potraga za Alijom Balijagićem u selu Orašac
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.