Karfiol u ljutom sosu serviran s fusilima
Sastojci:
- manja glavica karfiola
- crvena paprika, sitno seckana
- povrtna kocka za supu
- 200 ml pavlake za kuvanje
- so
- mleveni crni biber
- ljuta tucana paprika
- korijander
- mladi luk, sitno seckan
- maslinovo ulje
- pola pakovanja skuvanih fusila (ili druge testenine po želji)
Priprema:
Karfiol očistiti i podeliti na manje cvetiće. Staviti ga da se kuva u vodi u koju ste stavili kocku za supu, ali paziti da karfiol ne bude mnogo mekan na kraju. Ocediti karfiol od vode. Papriku i luk propržite na tiganju na malo maslinovog ulja.
Naliti s malo vode u kojoj se kuvao karfiol, dodati zatim pavlaku, pa sve zajedno kuvati dok se ne dobije gust sos. Posoliti, pobiberiti, staviti malo korijandera i tucane ljute paprike. Karfiol sipajte preko fusila, pa sve prelijte sosom i servirajte.
(Telegraf.rs)
Video: Ovo je kuća u kojoj je uhapšen Alija Balijagić
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.