Karfiol u ljutom sosu serviran s fusilima

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- manja glavica karfiola

- crvena paprika, sitno seckana

- povrtna kocka za supu

- 200 ml pavlake za kuvanje

- so

- mleveni crni biber

- ljuta tucana paprika

- korijander

- mladi luk, sitno seckan

- maslinovo ulje

- pola pakovanja skuvanih fusila (ili druge testenine po želji)

Priprema:

Karfiol očistiti i podeliti na manje cvetiće. Staviti ga da se kuva u vodi u koju ste stavili kocku za supu, ali paziti da karfiol ne bude mnogo mekan na kraju. Ocediti karfiol od vode. Papriku i luk propržite na tiganju na malo maslinovog ulja.

Naliti s malo vode u kojoj se kuvao karfiol, dodati zatim pavlaku, pa sve zajedno kuvati dok se ne dobije gust sos. Posoliti, pobiberiti, staviti malo korijandera i tucane ljute paprike. Karfiol sipajte preko fusila, pa sve prelijte sosom i servirajte.

(Telegraf.rs)

Video: Ovo je kuća u kojoj je uhapšen Alija Balijagić

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA