Neodoljiva grčka supa od gambora

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 500 g očišćenih račića (gamora)

- 100 ml maslinovog ulja

- 2 glavice luka, sečenog na rezance

- 4 čena belog luka

- 1 struk praziluka - beli deo

- 200 g sosa od paradajza

- komad celera

- 1 komada zute paprike sečene na rezanca

- 1 komad crvene paprike sečene na rezanca

- 1 komad zelene paprike sečene na rezanca

- 120 ml tople vode

- malo soli

- malo bibera

- 1 kašiku sečenog peršunovog lista

Priprema:

Dinstati na ulju luk, beli luk i praziluk. Kada je omekšalo dodati sos od paradajza. Zatim dodati povrće (celer i paprike) sečeno na rezanca. Dinstati sa toplom vodom 20 minuta i dodati začine (so i biber). Na kraju dodati očišćene gambore i dinstati još 10 minuta. Posuti peršunom i servirati uz pirinač.

(Telegraf.rs)

Video: Na Kopaoniku metar snega, skijaši uživaju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA