Neodoljiva grčka supa od gambora
Sastojci:
- 500 g očišćenih račića (gamora)
- 100 ml maslinovog ulja
- 2 glavice luka, sečenog na rezance
- 4 čena belog luka
- 1 struk praziluka - beli deo
- 200 g sosa od paradajza
- komad celera
- 1 komada zute paprike sečene na rezanca
- 1 komad crvene paprike sečene na rezanca
- 1 komad zelene paprike sečene na rezanca
- 120 ml tople vode
- malo soli
- malo bibera
- 1 kašiku sečenog peršunovog lista
Priprema:
Dinstati na ulju luk, beli luk i praziluk. Kada je omekšalo dodati sos od paradajza. Zatim dodati povrće (celer i paprike) sečeno na rezanca. Dinstati sa toplom vodom 20 minuta i dodati začine (so i biber). Na kraju dodati očišćene gambore i dinstati još 10 minuta. Posuti peršunom i servirati uz pirinač.
(Telegraf.rs)
Video: Na Kopaoniku metar snega, skijaši uživaju
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.