Jelo s junećim mesom i kupusom, aromatizovano bobicama kleke

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 1 kg junetine

- 2 l goveđe supe

- 1.5 kg kiselog kupusa

- 1 kg crvenog luka

- 6 čenova belog luka

- 10 lovorovih listova

- 6 bobica kleke

- 2 kašičice kima

- 2 kašike slatke crvene paprike

- so i biber

- 100 g kajmaka

- 100 g masti

Priprema:

Meso, najbolje but ili vrat, odvojte od kosti narežite na kockice. Bez masnoće na jakoj vatri popržite sa svih strana, pa stavite u foliju na toplo. Luk naseckajte, te ga na masnoći propržite do zlatne boje, dodajte beli luk i prodinstajte tek da beli luk zamiriše.

Kupus narežite na trakce pa ga zajedno sa mesom, začinom, klekom, lovorom i biberom ubacite na luk. Dobro promešajte i zalijte s malo goveđe supe. Poklopite i uz dolivanje supe dinstajte oko 45 minuta, dok ne bude do ¾ gotovo. Nakon što su kupus i meso omekšali dodajte crvenu slatku papriku, opet promešajteo i zalijte supom.

Kupus ne sme da pliva, ali ni da se prži na suvom. Dinstajte još oko 20-25 minuta, pa umutite kajmak i dinstajte još 10 minuta. Jelo je gotovo kada su meso i kupus mekani, ali se još ne raspadaju. Servirajte sa pire krompirom.

(Telegraf.rs)

Video: Ovo je kuća u kojoj je uhapšen Alija Balijagić

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA