Ručak od krompira, piletine i šampinjona
Ovo jelo se pravi slično kao musaka, ali kako se musaka sprema od junetine - verzija pred vama je laganija i šarenija...
Sastojci:
- oko 1 kg krompira
- 500 g mlevenog ili jako sitno seckanog pilećeg mesa
- 300 g šampinjona
- 1 veća glavica crvenog luka
- 1 veća šargarepa
- 2 čena belog luka
- kašika paradajz pirea
- crvene paprike po želji
- iseckana vezica pršuna
- so i biber
- rendanog kačkavlaja
- 4 jaja
- 200 ml pavlake za kuvanje
Priprema:
U tiganj staviti masnoću, dodati sitno iseckani luk, šargarepu, šampinjone i malo dinsatati. Kada je to sve omekšalo dodati meso, beli luk sitno iseckan, parajdajz pire, papriku, peršun i začine. Meso dinstati oko 15 minuta uz često mešanje. Dok se meso dinsta oljuštiti krompire, i ako je moguće, da su iste veličine i kada ste ih oljuštili izrezati ih na tanke kriške, pa ih začiniti i posoliti.
U podmazanu tepsiju poređati kriške od krompira pa onda staviti izdinsano meso i po mesu ponovo poređati kriške krompira, i po krompirima narendati sir trapist. Staviti da se peče na 220 stepeni. Napraviti preliv: izmiksati dobro jaja i u to dodati pavlaku i sve dobro izmešati. Kada je jelo porumenilo, preliti prelivom i vratiti u rernu da se još zapeče.
(Telegraf.rs)
Video: Gastroenterolog dr Saša Perić: Nadimanje, bolovi u stomaku, prejedanje, koji simptomi su alarm
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.