Zdrava krem supa od celera, praziluka i neutralne pavlake

 ≫ 
  • 1

Sastojci:

- 600 g celera

- 2 manje praziluka

- maslinovo ulje

- 3 čena belog luka

- 1 povrtna kocka za supu

- 150 ml pavlake za kuvanje

- so i biber

Priprema:

Celer očistite nožem za ljuštenje povrća i isecite ga na manje komade. Na 2 kašike maslinovog ulja dinstajte sitno seckani praziluk, pa dodajte i beli luk isečen na listice. Dinstajte koji minut uz stalno mešanje. Dodajte komade celera, nalijte vodu, dodajte kocku za supu i začine. Poklopite i kuvajte oko 30 minuta ili dok komadi celera ne budu meki.

Kuvano povrće prebacite u blender i usitnite sve u kašu. Vratite u lonac u kojem se kuvalo i na ringlu da čorba ponovo provri. Dodajte pavlaku i promešajte, zatim ostavite na vrućoj ringli još koji minut.

(Telegraf.rs)

Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA