Zdrava krem supa od celera, praziluka i neutralne pavlake
Sastojci:
- 600 g celera
- 2 manje praziluka
- maslinovo ulje
- 3 čena belog luka
- 1 povrtna kocka za supu
- 150 ml pavlake za kuvanje
- so i biber
Priprema:
Celer očistite nožem za ljuštenje povrća i isecite ga na manje komade. Na 2 kašike maslinovog ulja dinstajte sitno seckani praziluk, pa dodajte i beli luk isečen na listice. Dinstajte koji minut uz stalno mešanje. Dodajte komade celera, nalijte vodu, dodajte kocku za supu i začine. Poklopite i kuvajte oko 30 minuta ili dok komadi celera ne budu meki.
Kuvano povrće prebacite u blender i usitnite sve u kašu. Vratite u lonac u kojem se kuvalo i na ringlu da čorba ponovo provri. Dodajte pavlaku i promešajte, zatim ostavite na vrućoj ringli još koji minut.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
plavi safir
Ovo ću da probam.
Podelite komentar