Empanade sa belim mesom i slaninom
Sastojci:
- 500 g belog brašna
- 100 g maslaca
- 100 ml vrele vode
- kašičica soli
- kašičica šećera
- ulje za prženje
Fil:
- 500 g skuvanog ili pečenog belog mesa, iseckanog sitno
- 200 g sitno seckanih šampinjona
- 100 g sino naseckane pancete
- 2 kašike pasiranog paradajza
- 1 mladi luk
- maslinovo ulje
- čili
- so i biber
Priprema:
Promešati brašno, so, šećer i maslac, pa dodati vrelu vode i mešati pomoću varjače da ne nastanu grudvice i da masa bude meka. Ostavite je par minuta da odstoji. Za fil kratko propržite luk na malo maslinovog ulja i dodajte narezanu slaninu, šampinjone, pasirani paradajza, malo mlevenog čilija, so i biber - pa prodinstajte.Kad je pred kraj, dodati i piletinu.
Od testa napravite kuglice i razvucite svaku posebno u ovalni oblik i na tanko. U svaku stavite spremljen fil, preklopite i prstima ili viljuškom zatvorite ivice. Tako napunjene empanade pržite u vrelom ulju, a gotove su kada povećaju masu i kada porumene. Izvadite ih i poslažite na papir da pokupi ostatak masnoće, pa poslužite uz umak po želji.
(Telegraf.rs)
Video: Ciklon nad Jadranom
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Ccc
Molim jednu empaladu i hladno Niksicko
Podelite komentar