Salata s leblebijom, paradajzom i krastavcem
Sastojci za 6 osoba:
- 1 konzerva skuvanih leblebija
- 1 veći krastavac
- 2 paradajza srednje veličine
- 1 manja glavica crvenog luka
- 1/2 vezice peršunovog lista
- so i biber
- maslinovo ulje
- sok od 1/2 limuna
Priprema:
Isečemo paradajz i krastavac na sitnije komade, dodamo oceđenu leblebiju, sitno seckani crni luk i sitno seckani peršunov list - pa posolimo i pobiberimo. Prelijemo s maslinovim uljem i sokom limuna, pa dobro izmešamo.
Ova salata odlino ide samostalno, kao obrok - ali se sjajno slaže uz ribu, kako rečnu, tako i morsku.
(Telegraf.rs)
Video: Dačić: Policija obezbedila dovođenje ljudi koje je tužilaštvo tražilo
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.