Krem supa od tikvica
Sastojci:
- 2 veće tikvice
- 1 glavica luka
- 1 paškanat
- 1 povrtna kocka za supu
- 1 kašičica žutog šećera
- kašičica ljute mlevene paprike
- šolja neutralne pavlake
Priprema:
Iseckati tikvice na komade i staviti u dublju šerpu. Krupno iseći crni luk i paškanat i dodati tikvici. Zatim doliti vode da ogrezne i kuvati dok sve ne omekša. Kada je povrće mekano dodati kocku za supu i promešati dok se kocka ne sjedini, zatim dodati vrlo malo šećera i promešati.
Štapom za mućenje (ili u blenderu) napraviti krem. Vratiti kratko na ringlu tek da se koriguju začini i tada dodati neutralnu pavlaku. Pri serviranju, potažu dodati u tanjir malo mlevene ljute paprike.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.