Jednostavno i ukusno: pačije grudi iz rerne
Pačetina je meso koje je veoma cenjeno u svetu i smatra se vrhunskim gastronomskim ugođajem...
Sastojci:
- 2 komada pačijih prsa (650 g)
- so i biber
- 2 kašike meda meda
- 1 čaša crvenog vina
Priprema:
Prsa operite, osušite papirom i kožu zasecite u obliku rešetke, pa začinite po želji. Ovako zasečena prsa s kožom na dole, propržite 3-4 minuta na teflonskom tiganju ili roštilju, okrenite ih na mesnatu stranu i pržite još narednih 3-4 minuta, ne dodajući masnoću, jer je patka po sebi dosta masna.
Kad su prsa gotova, poslažite ih u pleh za pečenje i pecite na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni oko 25 minuta da bi dobili pečenje nežno roza boje koje je idealno za ovu vrstu mesa. Na polovini pečenja izvadite meso i premažite ga rastvorom meda i vina - pa vratite u rernu. Pečena prsa izrežite na kriške i poslužite uz sos od meda i crvenog vina, a dobro idu s knedlama od krompira i povrćem.
(Telegraf.rs)
Video: Marija Milutinović novinarka Telegraf.rs izveštaj iz Bele kuće
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.