Jednostavno i ukusno: pačije grudi iz rerne

 
 ≫ 
  • 0

Pačetina je meso koje je veoma cenjeno u svetu i smatra se vrhunskim gastronomskim ugođajem...

Sastojci:

- 2 komada pačijih prsa (650 g)

- so i biber

- 2 kašike meda meda

- 1 čaša crvenog vina

Priprema:

Prsa operite, osušite papirom i kožu zasecite u obliku rešetke, pa začinite po želji. Ovako zasečena prsa s kožom na dole, propržite 3-4 minuta na teflonskom tiganju ili roštilju, okrenite ih na mesnatu stranu i pržite još narednih 3-4 minuta, ne dodajući masnoću, jer je patka po sebi dosta masna.

Kad su prsa gotova, poslažite ih u pleh za pečenje i pecite na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni oko 25 minuta da bi dobili pečenje nežno roza boje koje je idealno za ovu vrstu mesa. Na polovini pečenja izvadite meso i premažite ga rastvorom meda i vina - pa vratite u rernu. Pečena prsa izrežite na kriške i poslužite uz sos od meda i crvenog vina, a dobro idu s knedlama od krompira i povrćem.

(Telegraf.rs)

Video: Marija Milutinović novinarka Telegraf.rs izveštaj iz Bele kuće

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA