Domaće lepinje s raznim semenkama
Sastojci:
- 500 g integralnog pšeničnog brašna
- 1 kašičica soli
- kocka svežeg kvasca
- 350 ml vode
- 2 kašike ulja
- 1 belance
- kašika susama
- kašika seneki sunckreta
- kašika lana
- po želji kim ili mak
Postupak:
Razmutiti kvasac sa kašikom mlake vode, a u posudu za mešenje staviti brašno i so. Dodati mlaku vodu, razmućen kvasac i ulje pa umesiti testo. Testo pokriti plastičnom folijom i ostaviti da naraste. Izmešajte sve semenke u jednoj činijici.
Premesiti i podeliti na 16-20 delova, oblikovati loptice i redjati na pleh obložen papirom za pečenje. Premažite umućenim belancem i pospite semenkama. Ostaviti da ponovo narastu i peći što je moguće kraće, u već ugrejanoj rerni, na 180 stepeni. Kada se prohlade napravite sendviče i uživajte!
(Telegraf.rs)
Video: Tzv. kosovska policija upala u zgradu opštine Gračanica
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.