Domaće lepinje s raznim semenkama

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 500 g integralnog pšeničnog brašna

- 1 kašičica soli

- kocka svežeg kvasca

- 350 ml vode

- 2 kašike ulja

- 1 belance

- kašika susama

- kašika seneki sunckreta

- kašika lana

- po želji kim ili mak

Postupak:

Razmutiti kvasac sa kašikom mlake vode, a u posudu za mešenje staviti brašno i so. Dodati mlaku vodu, razmućen kvasac i ulje pa umesiti testo. Testo pokriti plastičnom folijom i ostaviti da naraste. Izmešajte sve semenke u jednoj činijici.

Premesiti i podeliti na 16-20 delova, oblikovati loptice i redjati na pleh obložen papirom za pečenje. Premažite umućenim belancem i pospite semenkama. Ostaviti da ponovo narastu i peći što je moguće kraće, u već ugrejanoj rerni, na 180 stepeni. Kada se prohlade napravite sendviče i uživajte!

(Telegraf.rs)

Video: Ogromne gužve na granici sa Hrvatskom: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA