Kiš sa šparglom i cherry paradajzom
Sastojci:
- 200 g mekog brašna
- 100 g maslaca
- 1 jaje
- malo soli
- 200 g špargle
- 100 g rendanog kačkavalja
- 150 g cherry paradajza
- 3 jajeta
- 200 ml kisele pavlake
Priprema:
U brašno dodati so, jaje i polako dodavati maslac isečen na listice. Rukama utrljavati masnoću i umesiti glatko testo pa ostaviti 1 sat da odstoji u frižideru. Iseckati šparglu na 2-3 dela, a cherry na pola. Sir treba narendati.
Izvaditi testo iz frizidera, rastanjiti ga i njime obložiti pleh za kis. Ivice treba malo da izviruju. Preko testa staviti ovrće i preliti umućenim jajima sa kiselom pavlakom. Peći 30 minuta na 200 stepeni i služiti toplo, isečeno na trouglove.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.