Kremasta pasta s karijem i tikvicama
Sastojci:
- 200 g testenine
- 200 g tikvica rezanih na komade u obliku polumeseca
- 30 ml maslinovog ulja
- 1 mala glavica sitnije isečenog crnog luka
- 2 do 3 čena sitnije isečenog belog luka
- 1 žuta paprika
- 150 ml neutralne pavlake
- 100 g izrendane mocarele
- ravna kašika karija
- sitno iseckan peršun
Priprema:
U veću šerpu sipati vodu, posoliti i pustiti da voda provri, dodati pastu i kuvati je oko 10 minuta. Za to vreme iseckati tikvice, luk, papriku i beli luk. Ocediti pastu i isprati je hladnom vodom. U veći tiganj sipati ulje, zagrejati i dodati sitno iseckan crni luk i pržiti ga dok ne postane staklast i mekan. Dodati papriku, pa pržite i nju samo da omekša. Onda dodajte tikvice i beli luk i mešajte, dok se malo ne proprži.
Izvaditi povrće iz tiganja - pa u njega sipajte kari, malo popržite i dodajte pavlaku. Kad se pavlaka zagreje dodajte mocerelu da se rastopi. Sipati pastu u veću posudu, preko nje staviti povrće pa prelijte sa kremastim sosom. Dekorišite sitno iseckanim peršunom i poslužite toplo.
(Telegraf.rs)
Video: Ovo je kuća u kojoj je uhapšen Alija Balijagić
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.