Mediteranski odrezak tune sa paradajzom i maslinama
Sastojci po osobi:
- 250 g odreska tune
- 1 dl belog vina
- 0.5 dl maslinovog ulja
- par kapi soka od limuna
- malo seckanog svežeg ruzmarina
- pola kašičice fino seckanog svežeg peršuna
- malo sušenog origana
- mao soli
- zeleni biber
- šaka cherry paradajza sečena na pola ili četvrtine
- kašika seckanih crnih maslina
Priprema:
Prvo treba napraviti marinadu: izmešati ulje, belo vino i sok od limuna, pa kada ste smesu izmešali u nju dodati začine. Filet tune staviti da se marinira oko sat do sat i po, da riba poprimi sve arome.
Peče se na dobro ugrejanom rostiljskom tiganju po minut sa svake strane. Izvadi se, a zatim se na istom tiganju proprži cherry paradajz i kad je gotov dodaju masline. Ovo se prelije preko tune. Poslužiti uz povrće - idealno mladi krompirići ili grilovana tikvica.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.