Okrepljujuća teleća čorbica
Sastojci:
- 400 g teletine
- 500 g krompira
- 4 manje šargarepe
- 2 glavice luka
- pola manjeg korena celera
- malo ulja
- pola veze seckanog peršuna
- so i biber
- kašika brašna
- malo aleve paprike
- čili papričica (po želji)
Priprema:
Meso iseckati na manje kockice, a svo povrće oprati, oljuštiti i iseći na kockice. Pripremiti tiganj i u njemu na malo ulja zapeći meso i malo ga prodinstati sa vodom nekih 5-10 minuta. U loncu u kojem ćete kuvati čorbu na ulju prvo propržite luk, zatim dodajte, šargarepu, celer, krompir i malo propržite. Zatim dodajte brašno i sve dobro izmešajte i još malo zapržite.
Mešajte sve vreme, da se nebi lepilo za dno. Zatim dodajte vodu, koja treba da pokrije povrće, pa dobro izmešajte. Dodajte meso u lonac i kuvajte na blagoj vatri oko 40 minuta. Kad primetite da je meso i povrće skuvano, dodajte preostale začine. Pustite da se još malo krčka, po potrebi. Poslužite uz bruskete ili tost hleb.
(Telegraf.rs)
Video: Reprezentativcu rekli da je završio karijeru zbog problema sa srcem, naš lekar ga vratio na teren
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.