Pica s kulenom i mocarelom

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 250 g belog brašna

- 1/4 svežeg kvasca

- 120 ml vode

- so

- malo šećera

- 2 kafene kašičice maslinovog ulja

- paradajz pire

- 100 g ljutog kulena, tanko sečenog

- 100 g mocarele

Priprema:

U mlakoj vodi u koju je dodato malo šećera, rastvorimo kvasac. Kada kvasac nadođe pomešamo ga sa brašnom, solju, uljem, pa mesimo ručno i dodajemo vodu i brašno po potrebi, dok testo ne bude dovoljno meko da se sa njim lepo radi. Nauljimo ruke i testo razvučemo da ivice budu deblje.

Premažemo picu paradajzom i poređamo kulen, pa stavimo da se peče u predhodno zagrejanu rernu (na maksimum koji rerna može) a kada dobije lepu boju kratko izvadimo da dodamo i mocarelu. Nakon još minuta u rerni - pica je spremna za serviranje. Uz nju, dobro ide naseckana rukola.

(Telegraf.rs)

Video: Na Kopaoniku metar snega, skijaši uživaju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA