Bela riba u slatko-ljuto-kiselom sosu
Da li želite nekome vama važnom da pripremite neobičan obrok, baš u duhu azijske kuhinje?
Sastojci:
- 500 g fileta oslića bez kože (mada možee da radite i sa celom ribom, ako ste veštiji u kuhinji)
- 2 veće glavice crnog luka
- 3 kašičice meda
- 1 kašičica aleve paprike ljute
- 1 kašičica tucane paprike ljute
- so i biber
- 2 zelene paprika
- 2 crvene paprike
- kašika jabukovog sirćeta
- 3 paradajza
Priprema:
Luk sitno iseckati i pržiti na vrelom ulju, pa dodati šećer i karamelizovati luk sa šećerom, a zatim dodati i ribu iseckanu na kockice. Pržiti dok riba ne dobije lepu boju, i u ovo sipati sitno iseckane paprike i još pržiti. Dodati pasirani ili sitno iseckani paradajz i malo vode, ako je gusto, a zatim i začine u količini po želji u zavisnosti, koliko volite ljuto.
Sve lepo ukrčkati i služiti uz pirinač ili sitniju testeninu.
(Telegraf.rs)
Video: Marija Milutinović novinarka Telegraf.rs izveštaj iz Bele kuće
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.