Dinstana svinjetina s graškom i povrćem

 
 ≫ 
  • 2

Ako napravite duplu turu, jelo može da stoji u frižideru nekoliko dana - samo mu dodajte različite salate!

Sastojci:

- 1 veća glavica crvenog luka

- 3 čena belog luka

- 2 veća šargarepa

- 500 g svinjetine

- 1 manji kupus

- 1 mala kašičica sode bikarbone

- 100 ml pasiranog paradajza

- so, biber i začini po želji

Priprema:

Luk sitno naseckati, šargarepu iseći na tanke trake a meso na kocke. Na zagrejanom ulju izdinstati luk. Kad luk postane staklast dodati beli luk, šargarepu i meso, pa sve promešati. Dodati kašičicu sode bikarbone, radi bržeg dinstanja, jer je meso zilavo, te malo posoliti.

Doliti vruće vode tek toliko da prekrije meso, poklopiti i dinstati oko 15 minuta. Za to vreme nasecite i kupus na tanke trake, pa dodajte u meso - kuvajte još oko 30-45 minuta, dok meso ne bude potpuno meko, uz povremeno mešanje i dolivanje vode po potrebi. Pred kraj dinstanja, dodati pasirani paradajz ili sok od paradajza. Kada je meso omekšalo, dodati szačine po ukusu. Možete poslužiti uz zelenu salatu ili neki drugi dodatak po želji.

(Telegraf.rs)

Video: Marija Milutinović novinarka Telegraf.rs izveštaj iz Bele kuće

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA