Juneća čorbica sa šargarepom i celerom
Sastojci:
- 400 g junećeg mesa
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 šargarepe
- glavica luka
- 3 manja krompira
- 1 manji koren celera
- 2 ravne kašike griza
- 1 žumance
- veza peršuna
- so i biber
Priprema:
Izrezati junetinu na manje kockice i staviti da se kuva. U drugoj šerpi na puteru propržiti sitno seckane: luk, šargarepu i celer - oko 10 minuta. Dodati krompir sečen na kockice i sve zaliti vodom. Kuvati na laganoj vatri dok povrće ne omekša, pa u njega kasnije dodajte i meso.
Kada je sve kuvano, u činijici pomešajte griz, malo vode i žumance. Mešavinu dodajte u supu i neprestano mešajte, dok se supa ne zgusne. Korigujte začine i poslužite.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.