Juneća čorbica sa šargarepom i celerom

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 400 g junećeg mesa

- 2 kašike maslinovog ulja

- 2  šargarepe

- glavica luka

- 3 manja krompira

- 1 manji koren celera

- 2 ravne kašike griza

- 1 žumance

- veza peršuna

- so i biber

Priprema:

Izrezati junetinu na manje kockice i staviti da se kuva. U drugoj šerpi na puteru propržiti sitno seckane: luk, šargarepu i celer - oko 10 minuta. Dodati krompir sečen na kockice i sve zaliti vodom. Kuvati na laganoj vatri dok povrće ne omekša, pa u njega kasnije dodajte i meso.

Kada je sve kuvano, u činijici pomešajte griz, malo vode i žumance. Mešavinu dodajte u supu i neprestano mešajte, dok se supa ne zgusne. Korigujte začine i poslužite.

(Telegraf.rs)

Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA