Sjajan burger sa pohovanom piletinom
Sastojci:
- 600 g piletine (file)
- 200 g brašna
- so i biber
- 2 jaja
- 200 g prezli
- 8 kašika majoneza
- 2 kašike senfa
- 1/2 malog crvneog kupusa (sitno sečen)
- sir u listićima (idealno čedar)
- nekoliko listova zelene salate
- 4 burger lepinje
Priprema:
Iseći piletinu na 4 komada, oblikovati ih čekićem za meso (ne previše tanko) i malo posoliti. Pomešati brašno, so, biber, umutiti jaja odvojeno, a u još jedan tanjir sipati prezle. U dubljem tiganju zagrejte ulje. Svaki komad piletine prvo umočiti u brašno, jaja - pa onda i prezle. Pržiti dok ne porumeni, pa ocediti na papirnoj salveti.
Izmešajte majonez i senf. Prerežite lepinje na pola i spremite sve ostale sastojke. Kad je meso gotovo, namažite sos od majoneza na donju lepinju, položite na njega listove zelene salate, stavite još vruću piletinu, na nju sir kako bi se rastopio. Sada stavite kupus i još malo sosa od majoneza. Preklopite gornjom polovinom lepinje i servirajte.
(Telegraf.rs)
Video: Željka Bojić je jedna od njih, ona čeka na transplantaciju jetre i ima samo jednu poruku
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.