Brusketi sa cherry paradajzom i crnim maslinama
Italijanske "bruschette" su sigurno jedan od najpoznatijih specijaliteta italijanske kuhinje - a ovo jedna od najukusnijih varijacija!
Sastojci:
- 1 baget
- maslinovo ulje
- cherry paradajz
- beli luk
- svež peršun ili bosiljak
- 100 g crnih maslina
- rendani parmezan
Priprema:
Hleb isecite na tanke kriške, pomešajte maslinovo ulje, beli luk i peršun i premažite hleb. Neka se zapeče u rerni na 180 stepeni, oko 5 minuta.
Malo ohladite pa naređajte parajdajz sečen na polovne ili četvrtine, masline rezane na kolutove i pospite parmezan i seckani bosiljak. Vratite u rernu da se sve zapeče, pa poslužite toplo uz vino.
(Telegraf.rs)
Video: Vučić: Rekonstrukcija Vlade od marta do juna, sa nekima da se pozdravimo
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.