Pečene ćufte od spanaća i kinoe
Zanimljive ćufte koje možete kombinovati uz sos i povrće po izboru...
Sastojci:
- šolja skuvane kinoe (oceđene)
- 4 čena belog luka (iseckati)
- 1 crveni luk (iseckati)
- 3 velike šake iseckanog baby spanaća
- 2 jaja
- 40 g narendanog parmezana
- so i biber
- malo maslinovog ulja
- prezle po potrebi
- maslinovo ulje
Priprema:
Zagrejte u tiganju malo maslinovog ulja pa izdinstajte luk, beli luk i spanać. Neka se ovo malo prohladi. U drugoj posudi izmešajte kinou, jaja, sir, začine - pa na kraju umešajte i spanać. Sve dobro izmešajte i dodajte prezle dok sve ne postane kompaktna masa.
Od smese pravite ćufte i poređajte na papir za pečenje. Pecite u rerni na 180 stepeni dok ne porumene. Ove ćufte odlično idu uz jaku juneću supu, umak od grčkog jogurta ili paradajz sos.
(Telegraf.rs)
Video: Koncert filmske muzike Enija Morikonea i Nina Rote u Sava Centru
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.