Klasičan karpačo od junetine i pinjola
≫
Sastojci:
- 300 g svežeg goveđeg bifteka
- 40 g kapara
- crni i beli biber
- senf
- sok od limuna
- sveža rukola
- 2 kašike parmezana
- 2 kašike prepečenih pinjola (zamena je seckani lešnik)
- maslinovo ulje
Priprema:
Polu-zamrznuti file seći na vrlo tanke šnite i slagati na podlogu (veći tanjir). Spremite dresing od senfa, limunovog soka i začina. Stavite rukolu na meso, pa prelijte dresingom.
Zatim preko stavite kapar, parmezam i pinjole - pa sve zalijte s malo maslinovog ulja. Služi se kao hladno predjelo.
(Telegraf.rs)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.