Salata od avokada, brokolija i gambora
Sastojci:
- 1 avokado
- malo maslinovog ulja
- manji brokoli
- 250 g kozica (gambora) - mogu i smrznuti
- 1 limun
- mala kesica majoneza
- so i biber
- svež peršun
- 1 veći krastavac
Priprema:
U ključaloj vodi prvo obarite brokoli - samo cvetiće - oko 3 minuta. Posloite ga i prelijte s malo maslinovog ulja. Zatim neka nova količina vode provri i u njoj obarite i gambore, pa ih takođe ocedite, posolite i prelijte s malo malsinovog ulja i limunovog soka.
Prepolovite avokado i izvadite veliku semenku. Izvadite "meso" pa ga isecite na listove. Prelijte s malo limunovog soka. Krastavac isecite na tanje klutove.
Naređajte u veći tanjir krastavac, zatim preko njega brokoli, pa avokado i gambore. Zatim izmutite u odvojenoj činijici majonez sa malo limunovog soka i peršunom, po poslužite pored salate, kako biste ovaj preliv dozirali po želji.
(Telegraf.rs)
Video: Gore objekti na Adi Ciganliji: Vatrogasci na licu mesta
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Bojcica
Sramota. Da li je ovo salata za prosečnu srpsku platu?
Podelite komentar