Salata od avokada, brokolija i gambora

  • 1

Sastojci:

- 1 avokado

- malo maslinovog ulja

- manji brokoli

- 250 g kozica (gambora) - mogu i smrznuti

- 1 limun

- mala kesica majoneza

- so i biber

- svež peršun

- 1 veći krastavac

Priprema:

U ključaloj vodi prvo obarite brokoli - samo cvetiće - oko 3 minuta. Posloite ga i prelijte s malo maslinovog ulja. Zatim neka nova količina vode provri i u njoj obarite i gambore, pa ih takođe ocedite, posolite i prelijte s malo malsinovog ulja i limunovog soka.

Prepolovite avokado i izvadite veliku semenku. Izvadite "meso" pa ga isecite na listove. Prelijte s malo limunovog soka. Krastavac isecite na tanje klutove.

Naređajte u veći tanjir krastavac, zatim preko njega brokoli, pa avokado i gambore. Zatim izmutite u odvojenoj činijici majonez sa malo limunovog soka i peršunom, po poslužite pored salate, kako biste ovaj preliv dozirali po želji.

(Telegraf.rs)

Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojcica

    9. maj 2018 | 10:14

    Sramota. Da li je ovo salata za prosečnu srpsku platu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA