Mediteranski ukusi: pašteta od maslina
Za divni namaz od maslina potrebno je samo nekoliko namirnica i par minuta vašeg vremena...
Sastojci:
- 200 g zelenih ili crnih maslina
- puna šaka badema ili oraha
- 3 supene kašike hladno ceđenog maslinovog ulja
- biber
- peršun
Priprema:
Usitnite sve sastojke u blenderu uz dodavenje dovoljno maslinovog ulja kako bi se dobila kremasta struktura. Začinite po ukusu (najbolje je da ne ubacujete so) i sipajte u teglice ili jednu veću teglu.
Paštetu možete mazati na kriške toplog tosta - a dobro ide uz mocarelu ili drugi bleži sir, paradajz, grilovane tikvice i plavi patludžan... Ne zaboravite da dodate i malo belog luka kad poslužite jelo.
(Telegraf.rs)
Video: Izložba slika Vuka Vidora u Comtrade-u
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.