Neodoljive pljeskavice od tikvica i jaja

 ≫ 
  • 1

Sastojci:

- veća tikvica

- 2 jaja

- 2 kašike prezli

- 5 kašika griza

- 1/2 praška za pecivo

- ulje

- so i biber

Priprema:

Tikvicu oljuštiti, izrendati na krupnije rende i posoliti. Ostaviti pola sata, pa iscediti. Dodati prezle, griz, prašak za pecivo, jaja, biber, može i aleva i tucana paprika. Izmešati i formirati male pljeskavice.

Zagrejati ulje, pa pljeskavice pržiti u ulju. Vaditi na papirnu salvetu da upije višak masnoće. Mogu se servirati uz krompir pire, neki sos ili grickati uz ljuti kečap.

(Telegraf.rs)

Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lola

    28. april 2018 | 22:20

    A ako se jos doda vlasac sitno seckani i rendana šargarepa budu perfektni!!!👍🏻👍🏻

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA