Neodoljive pljeskavice od tikvica i jaja
≫
Sastojci:
- veća tikvica
- 2 jaja
- 2 kašike prezli
- 5 kašika griza
- 1/2 praška za pecivo
- ulje
- so i biber
Priprema:
Tikvicu oljuštiti, izrendati na krupnije rende i posoliti. Ostaviti pola sata, pa iscediti. Dodati prezle, griz, prašak za pecivo, jaja, biber, može i aleva i tucana paprika. Izmešati i formirati male pljeskavice.
Zagrejati ulje, pa pljeskavice pržiti u ulju. Vaditi na papirnu salvetu da upije višak masnoće. Mogu se servirati uz krompir pire, neki sos ili grickati uz ljuti kečap.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Lola
A ako se jos doda vlasac sitno seckani i rendana šargarepa budu perfektni!!!👍🏻👍🏻
Podelite komentar