Ražane lepinjice - za one koji ujutru vole vruće pecivo!

 ≫ 
  • 1

Sastojci:

- 300 ml jogurta

- kocka kvasca

- 2 kašičice soli

- 30 g maslaca (omekšalog)

- 400 g pšeničnog brašna

- 150 g ražanog brašna

- 150 g ražanih pahuljica

Priprema:

U sud u kojem cete zamesiti testo izdrobite kvasac i dodajte jogurt, dobro izmešajte da se kvasac rastvori. Dodati ostale sastojke i zamesiti meko testo. Oblikovati testo, iseci na 12 delova, pa od svakog dela formirati lopticu i redjati u pleh obložen papirom za pecenje.

Pleh ostaviti preko noci u frizideru, pa ujutru staviti pleh u toplu prostoriju da se testo ugreje (oko pola sata mu treba). Rernu zagrejati na 250 stepeni i zemicke peci oko 15 minuta.

(Telegraf.rs)

Video: Ovo je kuća u kojoj je uhapšen Alija Balijagić

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA