Pečeni losos u umaku od meda i začina

 
 ≫ 
  • 0

Imamo predlog za predivan i aromatičan obrok, koji možete da pripremite za manje od pola sata...

Sastojci:

- 500 g lososa

Sastojci za sos:

- 125 ml meda

- 4 čena pasiranog belog luka

- 2 kašike senfa

- sok od pola limuna

- 1 kašika maslinovog ulja

- 1/4 kašičice ljute tucane paprike

- 1/4 kašičice mlevene ljute paprike

- 1/2 kašičice mlevene dimljene paprike

- krupna so i sveže samleven biber

- sitno iseckan peršun ili korijander

- kolutovi limuna

Priprema:

Lososa oprati, osušiti i ako ima one velike kosti po sredini, izvaditi. Na pleh staviti alu foliju, ali dovoljno veliku da možete da ribu dobro zatvorite sa njom. Žicu u rereni stavite na sredinu rerne i uključiti da se rerna greje na 200°C.

U posudu staviti sve sastojke za sos i sjediniti zajedno tako što ćete umutiti sa žcom. Na foliju staviti lososa, preliti sa pripremljenim sosom i zatvoriti u paketić, sa svih strana, da vam marinada ne curi van prilikom pečenja. Peći oko desetak minuta, u zavisnosti od debljine ribe i koliko vi volite da je pečena. Paziti da se ne prepeče, zato što je onda suva.

Izvaditi ribu  iz rerne, otvoriti foliju odozgo i vratiti nazad u rernu, ali sad uključite samo gornji grejač i peći da vam samo blago porumeni, oko 2 do 3 minuta, da se samo malo karamelizuje odozgo, ali pazite da ne izgori. Ispečenu ribu izvaditi iz rerne, posuti sitno iseckanim peršunom, iseći na parčiće, sipati u tanjire i preliti sa sokovima koji su ostali u foliji prilikom pečenja.

(Telegraf.rs)

Video: Koncert filmske muzike Enija Morikonea i Nina Rote u Sava Centru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA