Jednostavno i lako do odličnog hrskavog pomfrita iz rerne
≫
Sastojci:
- 1/2 kg zamrznutog krompira za pomfrit
- 2-3 kašike ulja
- so
- slatka ili ljuta paprika
Priprema:
Smrznuti krompir staviti u veliku tepsiju i isprati vrelom vodom, pa ga ocediti. Dodati ulje, papriku i so pa dobro promešati. Ugrejati rernu na 250°C i u nju staviti ovako pripremljen krompir. Pečeno je za nekih 20-ak minuta, što naravno zavisi od jačine rerne.
Poslužiti kao i pomfrit napravljen na klasičan način. Podjednako je hrskav i ukusan, ako ne i ukusniji - jer nije preterano zamašćen.
(Telegraf.rs)
Video: Ovo je kuća u kojoj je uhapšen Alija Balijagić
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
srbin iz srbije
Nas Srbski pomfrit je mnogo bolji.
Podelite komentar
Кале
Не пере се замрзнути помфрит нити се уљем посипа, то све је већ урађено. Само замрзнутог га ставити на плех, тј папир за печење, и у рерну. То је све!
Podelite komentar