Jednostavno i lako do odličnog hrskavog pomfrita iz rerne

 ≫ 
  • 2

Sastojci:

- 1/2 kg zamrznutog krompira za pomfrit

- 2-3 kašike ulja

- so

- slatka ili ljuta paprika

Priprema:

Smrznuti krompir staviti u veliku tepsiju i isprati vrelom vodom, pa ga ocediti. Dodati ulje, papriku i so pa dobro promešati. Ugrejati rernu na 250°C i u nju staviti ovako pripremljen krompir. Pečeno je za nekih 20-ak minuta, što naravno zavisi od jačine rerne.

Poslužiti kao i pomfrit napravljen na klasičan način. Podjednako je hrskav i ukusan, ako ne i ukusniji - jer nije preterano zamašćen.

(Telegraf.rs)

Video: Ovo je kuća u kojoj je uhapšen Alija Balijagić

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • srbin iz srbije

    11. april 2018 | 14:31

    Nas Srbski pomfrit je mnogo bolji.

  • Кале

    14. april 2018 | 14:10

    Не пере се замрзнути помфрит нити се уљем посипа, то све је већ урађено. Само замрзнутог га ставити на плех, тј папир за печење, и у рерну. То је све!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA