Posebno ukusno jelo: paelja sa račićima i pilećim prsima
Sastojci za 4 osobe:
- 1/2 kg pirinča
- 1 veća glavica luka
- 3 čena belog luka
- maslinovo ulje
- 25o g lignji
- 25o g račića
- 10 - 15 komada dagnji
- 1 pileća prsa
- 1 l kokošje supe
- 1 dl belog vina
- sveže mleveni biber
- 100 g kukuruza
- 1 svež paradajz
- 100 g zelenog graška
- Opciono: mastilo sipe
Priprema:
Zagrejati maslinovo ulje i na njega dodati na sitno izrezan luk. Kada luk bude staklast dodati lignje izrezane na kolutiće. Prodinstati par minuta i dodati sitno izrezani beli luk. Oprati pirinač i dodati u tiganj sa lignjama. U drugom tiganju ispržite pileća prsa na veće kockice, koje kasnije dodate pirinču. Zatim dodati grašak, kukuruz i paradajz. Začiniti začinom po izboru i sveže mlevenim biberom.
Sve zajedno još malo prodinstati (2 – 3 minuta) i zaliti belim vinom i kokošjom supom. Kada je sve pripremljeno stavite u rernu i pecite na temperaturi od 200°C, otprilike 15 minuta. Pred kraj dodati dagnje i škampe (i ako se koristi, mastilo sipe) - i zapeći još 10-tak minuta, pa kada se prohladi poslužite.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.