Šampinjoni pripremljeni na roštiljskom tiganju
Sastojci za 4 osobe:
- 500 g šampinjona srednje velikih
Marinada:
- 5 kašika maslinovog ulja
- 1 kašičica šećera
- 2/3 kašičice soli
- 1/2 kašičice crnog mlevenog bibera
- 1/3 kašičice crvene mlevene paprike
- 1 čen belog luka
- 1 kašika sitno seckanog peršuna
- 1 kašika sirćeta
Priprema:
Šampinjone oprati, osušiti i prerezati na pola. Beli luk sitno iseckati pa glatkom stranom noža zgnječiti u pastu. U posudi izmešati sve sastojke za marinadu, pa dodati prepolovljene šampinjone. Mešati dok se svi šampinjoni fino ne oblože marinadom. Ostaviti u frižider da se mariniraju najmanje pola sata. Šampinjoni će upiti svu marinadu.
Suvi roštilj tiganj dobro ugrejati, zaliti sa 1 kašikom suncokretovog ulja, razmazati papirnatom salvetom, pa onda salvetom pokupiti višak ulja. Sipati šampinjone na tiganj i stalno mešajući pržiti 6-7 minuta. Gotove izvaditi u posudu zajedno sa sokom koji su pustili, poklopiti i neka odstoje 1-2 minuta pre posluživanja. Ako hoćete da poslužite kasnije, onda ih obavezno držite na toplom mestu.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.