Šampinjoni pripremljeni na roštiljskom tiganju

 ≫ 
  • 0

Sastojci za 4 osobe:

- 500 g šampinjona srednje velikih

Marinada:

- 5 kašika maslinovog ulja

- 1 kašičica šećera

- 2/3 kašičice soli

- 1/2 kašičice crnog mlevenog bibera

- 1/3 kašičice crvene mlevene paprike

- 1 čen belog luka

- 1 kašika sitno seckanog peršuna

- 1 kašika sirćeta

Priprema:

Šampinjone oprati, osušiti i prerezati na pola. Beli luk sitno iseckati pa glatkom stranom noža zgnječiti u pastu. U posudi izmešati sve sastojke za marinadu, pa dodati prepolovljene šampinjone. Mešati dok se svi šampinjoni fino ne oblože marinadom. Ostaviti u frižider da se mariniraju najmanje pola sata. Šampinjoni će upiti svu marinadu.

Suvi roštilj tiganj dobro ugrejati, zaliti sa 1 kašikom suncokretovog ulja, razmazati papirnatom salvetom, pa onda salvetom pokupiti višak ulja. Sipati šampinjone na tiganj i stalno mešajući pržiti 6-7 minuta. Gotove izvaditi u posudu zajedno sa sokom koji su pustili, poklopiti i neka odstoje 1-2 minuta pre posluživanja. Ako hoćete da poslužite kasnije, onda ih obavezno držite na toplom mestu.

(Telegraf.rs)

Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA