Sjajne pljeskavice od mešanog mlevenog mesa
Sastojci za 4 osobe:
- 800 g mešanog mlevenog mesa (junetina i svinjetina)
- 2 kašičice začina
- kašičica soli
- biber
Priprema:
U meso stavite začine, sve dobro izmešajte pa stavite smesu u frižider da odstoji preko noći. Sutradan oblikujte koliko god možete tanke pljeskavice i vratite u frižider do pečenja. Pljeskavice možete peći na grill tiganju, ali najbolje su na roštilju, jer su odlične kad prime miris dima.
Što su pljeskavice tanje, brže se ispeku i dosta su ukusnije. Možete ih poslužiti kao hamburgere u pecivu sa prilogom i sosom po želji, povrćem i uz pomfrit. Ustvari, od vašeg raspoloženja i želje zavisi kako će pljeskavica konačno izgledati, pa probajte.
(Telegraf.rs)
Video: EKSKLUZIVNO Pogledajte šta je Donald Tramp uradio kada je sa Melanijom stigao na inauguracioni bal
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Biljka
U moje vreme po starom receptu, pljeskavice su se pravile od mlevenog mesa, masnoce, zacina i sitno seckanog crnog luka. Kasnije su se pojavili hamburgeri bez luka a nase pljeskavice su ukinute. I dan danas imam stari recept za pljeskavice, koje jos uvek pravim i pecem na rostilju fantasticnog ukusa.
Podelite komentar
Biljka
U moje vreme su se pravile pljeskavice od sitno seckanog crnog luka , mlevenog mesa i masnoce, a hamburger nije postojao. Kasnije se pojavio hamburger i nasa prava pljeskavuca je ukinuta. Puno je ukusnija kada se izmesa sa crnim lukom na rostilju. Ja je i dalje isto pravim po starom nasem receptu.
Podelite komentar