Sjajne pljeskavice od mešanog mlevenog mesa
Sastojci za 4 osobe:
- 800 g mešanog mlevenog mesa (junetina i svinjetina)
- 2 kašičice začina
- kašičica soli
- biber
Priprema:
U meso stavite začine, sve dobro izmešajte pa stavite smesu u frižider da odstoji preko noći. Sutradan oblikujte koliko god možete tanke pljeskavice i vratite u frižider do pečenja. Pljeskavice možete peći na grill tiganju, ali najbolje su na roštilju, jer su odlične kad prime miris dima.
Što su pljeskavice tanje, brže se ispeku i dosta su ukusnije. Možete ih poslužiti kao hamburgere u pecivu sa prilogom i sosom po želji, povrćem i uz pomfrit. Ustvari, od vašeg raspoloženja i želje zavisi kako će pljeskavica konačno izgledati, pa probajte.
(Telegraf.rs)
Video: Gori automobil u blizini Slavonskog Broda: Vatra "progutala" vozilo
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Biljka
U moje vreme po starom receptu, pljeskavice su se pravile od mlevenog mesa, masnoce, zacina i sitno seckanog crnog luka. Kasnije su se pojavili hamburgeri bez luka a nase pljeskavice su ukinute. I dan danas imam stari recept za pljeskavice, koje jos uvek pravim i pecem na rostilju fantasticnog ukusa.
Podelite komentar
Biljka
U moje vreme su se pravile pljeskavice od sitno seckanog crnog luka , mlevenog mesa i masnoce, a hamburger nije postojao. Kasnije se pojavio hamburger i nasa prava pljeskavuca je ukinuta. Puno je ukusnija kada se izmesa sa crnim lukom na rostilju. Ja je i dalje isto pravim po starom nasem receptu.
Podelite komentar