Sjajne pljeskavice od mešanog mlevenog mesa

 ≫ 
  • 4

Sastojci za 4 osobe:

- 800 g mešanog mlevenog mesa (junetina i svinjetina)

- 2 kašičice začina

- kašičica soli

- biber

Priprema:

U meso stavite začine, sve dobro izmešajte pa stavite smesu u frižider da odstoji preko noći. Sutradan oblikujte koliko god možete tanke pljeskavice i vratite u frižider do pečenja. Pljeskavice možete peći na grill tiganju, ali najbolje su na roštilju, jer su odlične kad prime miris dima.

Što su pljeskavice tanje, brže se ispeku i dosta su ukusnije. Možete ih poslužiti kao hamburgere u pecivu sa prilogom i sosom po želji, povrćem i uz pomfrit. Ustvari, od vašeg raspoloženja i želje zavisi kako će pljeskavica konačno izgledati, pa probajte.

(Telegraf.rs)

Video: Gori automobil u blizini Slavonskog Broda: Vatra "progutala" vozilo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Biljka

    8. maj 2018 | 20:29

    U moje vreme po starom receptu, pljeskavice su se pravile od mlevenog mesa, masnoce, zacina i sitno seckanog crnog luka. Kasnije su se pojavili hamburgeri bez luka a nase pljeskavice su ukinute. I dan danas imam stari recept za pljeskavice, koje jos uvek pravim i pecem na rostilju fantasticnog ukusa.

  • Biljka

    8. maj 2018 | 20:21

    U moje vreme su se pravile pljeskavice od sitno seckanog crnog luka , mlevenog mesa i masnoce, a hamburger nije postojao. Kasnije se pojavio hamburger i nasa prava pljeskavuca je ukinuta. Puno je ukusnija kada se izmesa sa crnim lukom na rostilju. Ja je i dalje isto pravim po starom nasem receptu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA