Pržena riba koja se brzo pripema
Spremite ukusan obrok i poslužite ga uz pomfrit i salatu...
Sastojci za 2 osobe:
- 355 ml piva
- 300 g brašna
- 600-700 g fileta ribe po vašem ukusu
- biber
- so
- beli luk u granulama
Priprema:
Ribu oprati i osušiti kuhinjskim papirom. Začiniti i ostaviti pola sata u frižider da se začini sjedine. U veću posudu sipati pivo, dodati 225 g brašna i sve zajedno umutiti sa žicom za mućenje, a u plitak tanjir sipati ostatak brašna.
Svaki file prekriti sa smesom od piva, ocediti i provući kroz ostatak brašna. Ako imate fritezu, pržite u njoj, a ako nemate u dublji tiganj sipajte ulje i pržite u vrelom ulju, stalno okrećućii riblje filete, dok ne postanu zlatno žute boje. Riba pripremljena na ovaj način je veoma sočna. Poslužiti vruće sa prženim pomfritom i sa salatom po želji.
(Telegraf.rs)
Video: Dragana Mirković sagradila kuću porodici sa Golije
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.