Domaći fast-food: viršle uvijene u slaninu
Sastojci:
- 20 tanjih i dužih viršli
- 100 g kačkavalja
- 200 g tanko sečene suve slanine
- 40 čačkalica
Priprema:
Svaku viršlu preseci na pola. Kačkavalj iseci na listiće dužine jedne isečene viršle. Viršlu zaseći da može da se otvori (paziti da se ne razdvoje polovine) staviti kačkavalj, zamotati slaninom i sve učvrstiti čačkalicom.
Na pleh staviti papir za pečenje pa spremljene viršle. Peći ih u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15-ak minuta i poslužiti odmah, vruće sa pomfriitom ili projom. Uz ovako pripremljene viršle uvek je dobra i neka salata po izboru.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Vojvoda Putnik 🇷🇸
Danas se posti..
Podelite komentar