Teleći gulaš sa crvenom tucanom paprikom

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 1 kg teletine

- 1 crveni luk

- 1/2 kašičice slatke mlevene paprike

- 2 kašike koncetrata paradajza iz tube

- 1 kašičica začina

- ulje, so, krupno mleveni biber

- 800 ml vode

- 2 kašičice brašna

Priprema:

Meso narežite na kocke, a luk očistite i narežite na što sitnije kockice. U lonac dodajte ulje da prekrije dno, zagrejte i prvo dinstajte luk da malo omekša. Dodajte meso, crvenu papriku, paradajz iz tube, so i začin. Dinstajte 10-tak minuta dok meso ne promeni boju i ne ispari sok koje meso pusti. Dodajte vruće vode toliko da meso bude prekriveno, poklopite i kuvajte na tihoj vatri dok meso ne omekša (otprilike 1 - 1,5 sat).

Tokom kuvanja dodajte još vode po potrebi, uvek po malo. Kad je gulaš skuvan, u pola čase hladne vode razmutite 2 kašičice brašna i dodajte na kraju. Prokuvajte da se sos poveže. Dosolite, ako je potrebno i pospite biberom, pa poslužite.

(Telegraf.rs)

Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA