Teleći gulaš sa crvenom tucanom paprikom
Sastojci:
- 1 kg teletine
- 1 crveni luk
- 1/2 kašičice slatke mlevene paprike
- 2 kašike koncetrata paradajza iz tube
- 1 kašičica začina
- ulje, so, krupno mleveni biber
- 800 ml vode
- 2 kašičice brašna
Priprema:
Meso narežite na kocke, a luk očistite i narežite na što sitnije kockice. U lonac dodajte ulje da prekrije dno, zagrejte i prvo dinstajte luk da malo omekša. Dodajte meso, crvenu papriku, paradajz iz tube, so i začin. Dinstajte 10-tak minuta dok meso ne promeni boju i ne ispari sok koje meso pusti. Dodajte vruće vode toliko da meso bude prekriveno, poklopite i kuvajte na tihoj vatri dok meso ne omekša (otprilike 1 - 1,5 sat).
Tokom kuvanja dodajte još vode po potrebi, uvek po malo. Kad je gulaš skuvan, u pola čase hladne vode razmutite 2 kašičice brašna i dodajte na kraju. Prokuvajte da se sos poveže. Dosolite, ako je potrebno i pospite biberom, pa poslužite.
(Telegraf.rs)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.