Sočna piletina u krem sosu s ukusom šampinjona
Sastojci za 6 osoba:
- 900 g pilećeh filea
- 2 kesice praška za krem supu od pečuraka
- 6 dl pavlake za kuvanje
- so
- biber
- mleveni đumbir
- 4 čena sitno seckanog belog luka
- maslac
Priprema:
Izrezati file na tanke šnicle i proprziti na vrelom maslacu da dobije lepu boju. Premazati jednu vatrostalnu posudu maslacem, zatim uvaljati komade piletine u prašak za supu i slagati u vatrostalnu posudu, pa kada je sve poslagano umutiti ostatak praška sosa sa pavlakom, dodati malo soli, bibera, belog luka i đumbira.
Sve preliti preko mesa i staviti u rernu na 180°C. Peći 45 - 55 minuta. Služiti sa kuvanim pirinčem ili pečenim krompirom uz salatu po izboru.
(Telegraf.rs)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.