Sočna pohovana piletina sa hrskavom korom

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 800 g piletine

- 220 g brašna

- 1 kašičica soli

- 3 kašičice bibera

- 3 kašičice crvene paprike

- 1 žumance

- 200 ml vode

Priprema:

Za suvu smesu sastaviti brašno, so, biber, crvenu papriku i to odložite na stranu. Za tečnu smesu sastaviti brašno, so, biber, žumance i vodu, pa sve izmutite da nema grumuljica.

U dubljem tiganju zagrejte ulje na 180 stepeni. Svaki komad piletine prvo umočiti u suvu smesu, a zatim u tečnu, pa ponovo u suvu. Sada komade piletine pržimo u ulju, sve do zlatno žute boje ili oko 15-18 minuta. Komade piletine staviti na papir da upiju ulje  i servirati dok je toplo.

(Telegraf.rs)

Video: Etnografski muzej obeležio deset godina krsne slave na Uneskovoj listi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA