Potaž od graška i kukuruza (POSNO)
Uz parče tostiranog integralnog hleba i dimljeni tofu sir, ovo može da bude divan posni ručak!
Sastojci:
- 300 g smrznutog graška
- 2 glavice crnog luka
- 5 čenova belog luka
- 2 šargarepe
- 200 g smrznutog kukuruza
- 1 veza peršuna - a još bolje sveža menta ako je nađete
- maslinovo ulje
- povrtna kocka za supu (po želji)
Priprema:
Iseckati sitno crni, beli luk i šargarepu. Na malo maslinovog ulja propržiti crni luk, beli luk i šargarepu. Čim se luk zastaklio dodati grašak i kukuruz te promešati i naliti vodom (da bude 1 do 2 prsta preko povrća). Dodati po želji kocku za supu.
Kad proključa smanjiti vatru i napola poklopljeno kuvati 20 minuta. Kad je skuvano, štapnim mikserom onako u šerpi sve izmiksati. Potom dodatno začiniti. Posolite i stavite seckani peršun (mentu), pa poslužiti toplo.
(Telegraf.rs)
Video: Petra je prevremeno rođena beba: Na rođenju imala je svega 680 grama i 33 centimetra
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.