Zdrava večera: losos sa susamom (POSNO)
Da li ste znali da je u domaćim restoranima losos najpopularnija i najprodavanija riba?
Sastojci:
- 600 g lososa
- sok od većeg limuna
- 2 kašike soja sosa
- 2 cena belog luka
- 2 kašike susamovog ulja
- 1 kašika braon šecera
- 2 limete
- 20 g preprženog susama
- obareno povrće po izboru
Priprema:
Pripremiti marinadu od sitno seckanog belog luka, soja sosa, soka limuna, dela susamovog ulja, braon šećera i đumbira. šnicle lososa preliti marinadom i ostaviti da odstoji oko 40 minuta. Na preostalom susamovom ulju ispeći šnicle lososa.
Pazite da ga ne prepečete, a kada je gotov - servirajte ga preko povrća i pospite susamom.
(Telegraf.rs)
Video: Koncert filmske muzike Enija Morikonea i Nina Rote u Sava Centru
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.