Ideja za porodični ručak: juneći gulaš
Sastojci:
- 800 g junećeg mesa (mekšeg)
- 4 srednje glavice crvenog luka
- puna šolja soka od paradajza
- 3 čena belog luka
- biber
- so
- mlevena crvena paprika
- 1,5 kašika gustina
- prilog: pire-krompir ili skuvana testenina
Priprema:
Pržiti iseckani crveni luk do braon boje (karamelizovati), dodati so i meso, tako da prekrije luk - zatim i beli luk, biber, crvenu papriku, kuvani paradajz. Sve pržiti na laganoj vatri, da meso dobro omekša, dodajući vodu po potrebi. Razmutiti 1,5 kašika gustina sa malo vode, pa i to dodati masi kada je meso omekšalo.
Poslužiti sa pire krompirom ili makaronima, mada ovo jelo dobro ide i uz knedle.
(Telegraf.rs)
Video: Sneg, kiša i olujna bura otežali saobraćaj na putevima u zemljama regiona
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.