Ideja za porodični ručak: juneći gulaš

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 800 g junećeg mesa (mekšeg)

- 4 srednje glavice crvenog luka

- puna šolja soka od paradajza

- 3 čena belog luka

- biber

- so

- mlevena crvena paprika

- 1,5 kašika gustina

- prilog: pire-krompir ili skuvana testenina

Priprema:

Pržiti iseckani crveni luk do braon boje (karamelizovati), dodati so i meso, tako da prekrije luk - zatim i beli luk, biber, crvenu papriku, kuvani paradajz. Sve pržiti na laganoj vatri, da meso dobro omekša, dodajući vodu po potrebi. Razmutiti 1,5 kašika gustina sa malo vode, pa i to dodati masi kada je meso omekšalo.

Poslužiti sa pire krompirom ili makaronima, mada ovo jelo dobro ide i uz knedle.

(Telegraf.rs)

Video: Sneg, kiša i olujna bura otežali saobraćaj na putevima u zemljama regiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA