Namaz od bundeve i susamovog putera

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 500 g bundeve

- 2 kašike susamovog putera (tahinija)

- 2 čena belog luka

- so

- 2-3  kašike maslinovog ulja

- 1/2 limunov sok

- po želji slatka paprika

Priprema:

Bundevu iseći na manje komade i ispeći u rerni da bude mekana. U blender staviti pečenu bundevu, susamov puter, beli luk i so. Dodati kašiku maslinovog ulja. Ukoliko je namaz pregust dodajte još maslinovog ulja ili po ukusu dodajte soka od limuna. Pripazite sa dodavanjem soka od limuna, jer bi namaz lako mogao postati prekiseo.

Služiti kao namaz uz hleb za doručak ili kao prilog uz pečeno povrće za ručak.

(Telegraf.rs)

Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA