Namaz od bundeve i susamovog putera
Sastojci:
- 500 g bundeve
- 2 kašike susamovog putera (tahinija)
- 2 čena belog luka
- so
- 2-3 kašike maslinovog ulja
- 1/2 limunov sok
- po želji slatka paprika
Priprema:
Bundevu iseći na manje komade i ispeći u rerni da bude mekana. U blender staviti pečenu bundevu, susamov puter, beli luk i so. Dodati kašiku maslinovog ulja. Ukoliko je namaz pregust dodajte još maslinovog ulja ili po ukusu dodajte soka od limuna. Pripazite sa dodavanjem soka od limuna, jer bi namaz lako mogao postati prekiseo.
Služiti kao namaz uz hleb za doručak ili kao prilog uz pečeno povrće za ručak.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.