Kobasice sa salatom od krompira

 ≫ 
  • 1

Sastojci:

- 4-6 kobasica (najbolje ljute s belim lukom)

- 600 g krompira

- 3-4 mlada luka

- 40 ml sirćeta

- 60 ml maslinovog ulja

- so i biber

Priprema:

Krompir koji ste skuvali u ljusci kratko ohladite, oljuštite i narežite na kriške, dodajte narezani mladi luk, pokapljite maslinovim uljem i sirćetom, pa lagano izmešajte.

Dok se krompr kuva, kobasice izbockajte viljuškom i pecite u poklopljenoj šerpi (plića sa širim dnom). Najbolje je na nižoj temperaturi kako bi polako otpuštale mast i da ne zagore. Poslužite kobasice s krompir-salatom.

Jelo je zgodno kad vam dolaze gosti jer je lepo i servirano kasnije, na sobnoj temperaturi.

(Telegraf.rs)

Video: Na Kopaoniku metar snega, skijaši uživaju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA