Potaž od bundeve i đumbira
Sastojci:
- 500 g bundeve
- 1 manja šargarepa
- 1 manji krompir
- komad đumbira
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- pola pomorandže (sok i korica)
- so i biber
- suvi peršun
Priprema:
Oljuštite i iseckajte na kockice luk, krompir i đumbir. Na 2 kašike ulja propržite luk zajedno sa propasiranim belim lukom, dok ne omekša, pa dodajte đumbir i kratko prodinstajte. Zatim u šerpu dodajte bundevu, šargarepu i krompir. Nalijte vodu da pokrije povrće u celosti, dodajte začin i biber, pojačajte vatru da voda proključa, a kad proključa smanjiti na najmanje, poklopiti šerpu i kuvati supu na tihoj vatri oko sat vremena ili dok povrće ne omekša.
Pet minuta pred kraj kuvanja dodati sitno rendanu koricu pomorandže i sok. Gotovu supu skloniti sa vatre, pa ručnim mikserom usitniti povrće dok supa ne postane gusta i kremasta bez komadića povrća. Dodati suvi peršun po ukusu, promešati i servirati. U svaki tanjir sipati po kašičicu kisele pavlake, a može i pečene komadiće hleba ili semenke po izboru.
(Telegraf.rs)
Video: Ovo je snimak male Dunje minut pre nego što joj se izgubio trag
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Ana
Fantastican recept za post koji sutra pocinje
Podelite komentar